Woord van de Week

Bewonderen

wvdw4-bewonderen

Gisteren had ik me toch geluk!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik al niet met tegenzin op pad ging, maar het feestje dat me te wachten stond had ik niet ingecalculeerd.

Het voorzichtig zachter worden van de grijze wolken verraadde de opkomst van de zon, toen ik nietsvermoedend het bos in wandelde. Al na de eerste tien bomen werd ik verrast door cadeau nummer één: twee reetjes stonden rustig te grazen naast het bospad. Voor mij is dat geen alledaags tafereel en dus heb ik de grazers vol bewondering gadegeslagen.

Onder de indruk

Vervolgens kwam ik het ene na het andere presentje tegen in de vorm van paddenstoelen in allerlei kleuren en maten. Ik ben misschien relatief gauw onder de indruk van grootse, kleine dingen, maar wat mij betreft valt er enorm veel met ‘goedkeurende verbazing’ te beschouwen. Soms zijn alledaagse zaken zo boven-alledaags als maar mogelijk is.

Gewoon bijzonder

Dat geldt buiten in het bos of op straat, maar zeker ook binnen op een moment als dit. Nu, het schrijven van een artikel is geen buitengewone activiteit. Niet voor mij, noch voor legio anderen. Maar wanneer me zo’n voortreffelijk woord als ‘overgankelijk’ ter ogen komt, kan ik niet anders dan daar een keertje extra naar kijken. Met de nodige eerbied en vol bewondering!

 

Bewonderen