Woord van de Week

Duurzaam-heid

wvdw7-duurzaamheid

De klok is verzet,

maar de dagen worden er niet langer op. Als ik niet oplet voel ik me gauw opgesloten door de donkerte die ’s avonds de straten vult en daar iedere keer weer een beetje vroeger naarstig zoveel mogelijk kleur opslokt.

Gelukkig let ik wel op. En de conclusie? Buiten is binnen niet. Nu het november is mag ik van mezelf weer volop genieten van kaarsjes en kan ik prima zonder gêne met een dekentje op de bank ploffen.

Je raadt het al:

Dit is wat mij betreft dé perfecte periode om in verhalen te duiken, boeken te verslinden, te creëren, leren en alles dat ook maar half met taal te maken heeft met bewondering te bestuderen.

Nederland Leest

Met mij zijn er ongetwijfeld vele anderen die langere nachten als (onnodig, maar goed) excuus gebruiken om te verdwijnen in een wereld van boeken. November is niet voor niets de maand dat Nederland Leest.

Dit jaar is de leesmaand al helemaal een schot in de roos. Het thema van 2019 is namelijk duurzaamheid. En laat dat nou net één van mijn favoriete onderwerpen zijn.

Duurzaam tot en met.

Ik denk dus dat ik november voor mezelf gewoon iets langer aanhoud dan mijn agenda eigenlijk van me vraagt. Zo sluit ik 2019 nog eens duurzaam af! En ‘t geeft me meteen een mooie reden om vrolijk te blijven verkeren in een toestand van woordenboeken, encyclopedieën, romans, biografieën, artikelen, … - Oké oké, ik zal ook eens gaan opruimen.

Maar nu nog even niet.

Duurzaam-heid