Woord van de Week

Bewonderen

Gisteren had ik me toch geluk! Ik moet eerlijk bekennen dat ik al niet met tegenzin op pad ging, maar het feestje dat me te wachten stond had ik niet ingecalculeerd. Zo gaat dat met bewonderen.

bewonderen overgankelijk werkwoord; bewonderde, heeft bewonderd  1 met betrekking tot iets voortreffelijks, iets boven het alledaagse met goedkeurende of eerbiedige verbazing beschouwen

Iets voortreffelijks

Het voorzichtig zachter worden van de grijze wolken verraadde de opkomst van de zon, toen ik nietsvermoedend het bos in wandelde. Al na de eerste tien bomen werd ik verrast door cadeau nummer één: twee reetjes stonden rustig te grazen naast het bospad. Voor mij is dat geen alledaags tafereel en dus heb ik de grazers vol bewondering staan bekijken. Zij zullen ook wel gedacht hebben…

Onder de indruk

Vervolgens kwam ik het ene na het andere cadeautje tegen in de vorm van paddenstoelen in allerlei kleuren en maten. Ik ben misschien relatief gauw onder de indruk van grootse, kleine dingen, maar wat mij betreft valt er enorm veel met ‘goedkeurende verbazing’ te beschouwen. Soms zijn alledaagse zaken zo boven-alledaags als maar mogelijk is.

bovenalledaagse paddenstoelen bewonderen

Gewoon bijzonder

Dat geldt buiten in het bos of op straat, maar zeker ook binnen op een moment als dit. Nu, het schrijven van een artikel is geen buitengewone activiteit. Niet voor mij, noch voor legio anderen. Maar wanneer me zo’n voortreffelijk woord als ‘overgankelijk’ ter ogen komt, kan ik niet anders dan daar een keer extra naar kijken. Met de nodige eerbied en vol bewondering!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61