Woord van de Week

Duurzaamheid als redding

De klok is verzet, maar de dagen worden er niet langer op. Als ik niet oplet voel ik me gauw opgesloten door de donkerte die ’s avonds de straten vult en daar – iedere dag vroeger – naarstig zoveel mogelijk kleur opslokt.

duurzaam bijvoeglijk naamwoord 1 geschikt om te duren, weinig vergankelijk ≈ bestendig, zo weinig mogelijk verbruikend 2 lang aanhoudend ≈ gedurig 3 -heid, de achtervoegsel waarmee van bijvoeglijk naamwoorden, zelfstandig naamwoorden worden gevormd die duiden op een toestand of blijk van het bijvoeglijk naamwoord

Groot voordeel

Gelukkig let ik wel op. En de conclusie? Buiten is binnen niet. Nu het november is mag ik van mezelf weer volop genieten van kaarsjes en kan ik prima zonder gêne met een dekentje op de bank ploffen.

Ideaal

Dit is wat mij betreft dé perfecte periode om in verhalen te duiken, boeken te verslinden, te creëren, leren en alles dat ook maar half met taal te maken heeft met bewondering te bestuderen.

Nederland Leest

Met mij zijn er ongetwijfeld vele anderen die langere nachten als (onnodig, maar goed) excuus gebruiken om te verdwijnen in een wereld van boeken. November is niet voor niets de maand dat Nederland Leest.

Duurzaamheid als redding

Dit jaar is de leesmaand al helemaal een schot in de roos. Het thema van 2019 is namelijk duurzaamheid. En laat dat nou net één van mijn favoriete onderwerpen zijn. In de vorm van stapels leesvoer behoedt duurzaamheid mij dit jaar voor een grauwe winter.

Nederland leest, praat en schrijft over duurzaamheid.

Duurzaam tot en met

Ik denk dus dat ik november voor mezelf gewoon iets langer aanhoud dan mijn agenda eigenlijk van me vraagt. Zo sluit ik 2019 nog eens duurzaam af! Bovendien geeft het me meteen een mooie reden om vrolijk te blijven verkeren in een toestand van woordenboeken, encyclopedieën, romans, biografieën, artikelen en – ja, oké… Daar heb je een goed punt: ik zal ook eens gaan opruimen.

Maar nu nog even niet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61