Woord van de Week

Nieuwsgierig naar 2020

Ik ben nieuwsgierig naar 2020. Dat wil niet zeggen dat ik niet kan wachten tot morgen, of dat ik zou willen dat het nu alweer december is. Nee, ik ben gewoon benieuwd naar wat wij met ons allen van 2020 gaan maken.

nieuwsgierig bijvoeglijk naamwoord 1 verlangend om nieuws te horen, weten of zien (in het algemeen of rond een specifiek thema) 2 niet algemeen benieuwd “ik ben nieuwsgierig of …” 3 ongunstig verlangend om dingen te horen, weten of zien, indiscretie tonend 4 benieuwd, bijvoeglijk naamwoord; meer -, meest – met verlangen uitziend naar de ontwikkeling van of nadere berichtgeving over een bepaalde zaak

Nieuwsgierig

Ik ben nieuwsgierig zonder te vergeten vandaag te leven. En met mij zijn er vast veel anderen die enthousiast belangstelling hebben voor komende ontwikkelingen.

Is het eigenlijk niet zo dat we rondom de jaarwisseling allemaal nieuwsgierig zijn? We wensen elkaar het beste en voegen daar een persoonlijke noot aan toe door iemand juist datgene te wensen wat hij of zij het voorbije jaar miste.

We hopen oprecht dat zij die in 2019 ziek waren dit jaar beterschap zullen ervaren. Dat degenen die zich alleen voelden zich in 2020 geliefd weten. Dat geldzorgen plaatsmaken voor financiële zekerheid en onenigheid transformeert in vereniging. En als we het zouden kunnen, dan zouden we van al die wensen massaal voorspellingen en beloftes maken. Toch?

Nieuwsgierig Aagje

Ik ben nieuwsgierig naar 2020 en schroom ondanks de daaraan verbonden connotatie geenszins te zeggen dat ik verlang naar het horen, zien of ervaren van bepaald nieuws. Laat dit jaar de wereldvrede maar aanbreken. Als het daarover gaat moet ik terugkomen op wat ik eerder zei en bekennen dat ik inderdaad amper kan wachten tot die dag waarop we elkaar respecteren, ongeacht en dankzij de verschillen die zullen blijven bestaan. Ik ben in die zin een nieuwsgierig aagje en ben daar blij mee ook.

Stoere kleuters

Laat ruziënde landvertegenwoordigers de stem van liefdevolle voogden horen en daarmee tot het inzicht komen dat het juist heel stoer is om de verstandige te zijn. Laat 2020 vooral ook het jaar zijn waarin zij zich realiseren dat stoer zijn niet wordt bedreigd, maar juist wordt versterkt als je er samen voor kiest. Het maakt niet uit wie als eerste opstaat om de ander de hand te schudden.

Uit de soep

Ik verlang naar de dag waarop we vieren dat de plastic soep verdwijnt en bos weer verschijnt. De zomer waarin we de reserves van de aarde aanvullen in plaats van aanbreken. Het moment waarop treinkaartjes goedkoper zijn dan vliegtickets of autolasten. De toekomst waarin volgende generaties wereldwijd tegelijkertijd schone lucht kunnen inademen.

De meeste dromen

Laat dit jaar maar de boeken ingaan als de eerste 365 dagen van mondiale welvaart, wereldbreed welzijn, massaal genomen verantwoordelijkheid, werkelijke vrijheid en gemeenschappelijke draagkracht. En jij hebt vast nog dromen aan dit rijtje toe te voegen. Ik ben er nieuwsgierig naar en benieuwd hoe ver we dit jaar kunnen komen.

Nieuwsgierig naar 2020: agendapunten voor een mondiaal droomjaar.

Goed nieuws!

Ik geloof dat hoe nieuwsgieriger we met ons allen zijn naar die wereld van morgen, hoe realistischer de realisatie van idealen wordt. Nieuwsgierigheid is een uiting van verlangens die zichzelf draaiende houdt. Jouw nieuwsgierigheid naar morgen beïnvloedt daarmee jouw acties van vandaag. En een betere wereld, die begint uiteindelijk toch bij jezelf.

Gelukkig nieuw(s)jaar!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61