Luverhaal

De prins van Draconië

Ondernemers komen in allerlei soorten en maten. De een is wervelend, de ander de rust zelve. Je hebt keiharde aanstuurders, milde alleskunners, enthousiaste trendsetters en verrassende creatievelingen. Sommige zakenhelden ontdekken het ondernemen na hun pensioen en anderen? Anderen beginnen al op 8-jarige leeftijd.

Boek: De prins van Draconië.

Acht jaar?!

Din Mickers is zo’n jonge aanpakker. Hij hielp zijn vader Tom de afgelopen twee jaar aan de nodige inspiratie voor het stoere kinderboek De prins van Draconië. Samen verzonnen ze spannende, lieve en leerzame avonturen die niet alleen veel kinderen, maar ook hun ouders graag lezen.

Samen lezen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat samen lezen en voorlezen hartstikke goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het gaat dan met name over hun leesontwikkeling. Psychologie Magazine vertelt bijvoorbeeld dat van de kinderen die zonder problemen leert lezen ruim tweederde op jonge leeftijd al werd voorgelezen. Daarentegen werden kinderen die moeite hebben met leren lezen in de meeste gevallen niet voorgelezen, slechts één op de drie had dat geluk.

Ontstressen

Stichting Lezen belicht ook een andere kant door de bevindingen van de University of Sussex aan te halen. Ze stellen dat voorlezen goed en gezellig is voor kind én ouder. Voorlezen ontstresst namelijk. En om dat te bereiken hoef je niet eens een droge keel te krijgen. Al na zes minuten voorlezen daalt je hartslag en gaan spieren zichzelf ontspannen. Ik kan geen andere activiteit bedenken die mij sneller ontspant. Jij wel?

Coachkaarten van de prins van Draconië

Het kinderboek dat Tom en Din hebben geschreven doet er nog een schepje bovenop. Hun verhaal bevordert de leesontwikkeling van kinderen, zorgt voor een gezellig moment van samenzijn, ontstresst ouders én helpt ouder en kind om zichzelf en elkaar nog beter te leren kennen. Mits je de avonturen samen leest natuurlijk. Met behulp van bijbehorende coachkaarten kun je samen ontdekken over welke heldkwaliteiten jullie beschikken. Maar, ook zonder gebruik van de coachkaarten is ‘De prins van Draconië’ zeker een aanrader. Het is een groot avontuur.

Meteen in het verhaal

De prins van Draconië gaat over de 10-jarige jongen Faydin. Wanneer hij op een koude avond een buitenaardse bal vindt staat zijn leven op zijn kop. Van de ene op de andere dag komt hij voor uitdagingen te staan die hij eerder niet had kunnen dromen…

Geboeid door het mysterieuze begin was ik maar al te blij dat ik als een van de eersten het hele verhaal mocht lezen. Terwijl ik spellingtips gaf en tijdsvormen aanpaste, leefde ik volop met Faydin mee. Soms vol bewondering en vaker nog zonder adem. Als er ooit een tweede deel komt duik ik graag weer in het avontuur!

Het avontuur in Draconië

Tom: “Sara heeft een enorme toegevoegde waarde gehad op ons boek en ook in ons proces. Uit support heeft Sara aangeboden een deel van het boek door te lezen met de intentie ons verhaal met een aantal kleine correcties naar het volgende niveau te brengen. Als snel werd het duidelijk dat de eerder geredigeerde tekst veel meer haken en ogen had dan ik in eerste instantie had verwacht.

Ik heb Sara gevraagd om het gehele verhaal te redigeren en drukklaar te maken en dit in een zeer kort tijdsbestek, want het zou binnen twee weken opgemaakt en gedrukt worden. De kwaliteit en haar werk, de flexibiliteit en de snelheid waarmee ze ons uit de brand heeft geholpen spreken voor zich. Ik zag dat iedere pagina aandachtig gecorrigeerd was op zinsopbouw, consistentie in het verhaal en spelling. Ze heeft op verschillende plekken aangegeven waar de informatie verder uitgebreid moest worden om het voor de lezer goed leesbaar te maken en gaf zelfs denkrichtingen om ons verder te helpen.

Sara, bedankt voor je professionaliteit, behulpzaamheid en kwaliteit. Als er ooit een deel twee komt weten we je opnieuw te vinden!

Jouw prins van Draconië

Op 8 december presenteren Din en Tom samen hun boek in de bibliotheek in Uden. Natuurlijk kun je De prins van Draconië daar dan ook kopen. Bij het boek horen speciale coachkaarten, waarmee kinderen en ouders zichzelf en elkaar nóg beter leren kennen. Word de held van jouw eigen verhaal met De prins van Draconië.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61