Woord van de Week

De tekstschrijver

Ik houd van mijn vak en alles wat daarmee te maken heeft: pennen, papier, goede verhalen, de mensen, woordenboeken,  etymologie (dat is ook een mooie!) en er flink op los peinzen. Er is maar één ding waar ik niet zo gek op ben: tekstschrijver.

tekstschrijver de 1 iemand die beroepsmatig het tekstschrijven beoefent

Tekstschrijver

Wat is dat toch voor term? Ga je beroepsmatig aan het schrijven in opdracht, omdat je zo’n passie hebt voor taal, moet je zeggen dat je tekstschrijver bent. Daar ben je mooi klaar mee!

Nou zou het niet zo moeilijk moeten zijn om als tekstschrijver op de proppen te komen met een betere benaming. Maar, het woord dekt natuurlijk wel lekker de lading. Iedereen weet meteen wat je bedoelt als je het erover hebt.

Ik ben tekstschrijver, fan van verhalen, pennen, papier, (woorden)boeken, taal en cultuur.

Hoe kan het ook anders?

Ik heb nog steeds niet bedacht wat je voor schrijver zou zijn zónder tekst – de gelijknamige keverfamilie daargelaten. Natuurlijk zijn er romanschrijvers, scriptschrijvers, brailleschrijvers en ga zo maar verder, maar allemaal creëren ze tekst.

tekstschrijven alleen onbepaalde wijs 1 in opdracht van anderen creatieve (operettes, liedjes) of zakelijke teksten (reclames,  brochures, formulieren) schrijven

Roman- versus tekstschrijver

Maar, een roman is zoveel meer dan tekst! Klopt helemaal. Een goede tekst is namelijk altijd méér. Geen enkele beroepsschrijver met passie voor zijn vak schrijft zomaar wat tekst. Schrijvers vertellen verhalen, verspreiden ideeën, delen boodschappen, verroeren en inspireren!

Lang verhaal kort

Met tekstschrijven is niets gelogen. Het is zelfs zó waar dat het wringt. Een ironisch pleonasme. Maar ja, dat heeft dan misschien ook wel weer wat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61