Woord van de Week

Verhaal der fantasie

Zeg jij ‘verhaal’, dan klim ik in een boom. Ik enter een schip, ga terug in de tijd of zie de wereld van een ander. Meer dan zo’n ogenschijnlijk simpel woord heb ik niet nodig. ‘Verhalen’ is wat mij betreft een machtig mooie samenvattende term voor al het vertelde dat al dan niet gebeurd is. Het spreekt tot de verbeelding.

verhaal het, -halen 1 mondeling verslag van een reeks ware of fictieve gebeurtenissen 2 schriftelijke vastlegging van een ware of verzonnen gebeurtenis 3 geen meervoud schadeloosstelling

De mallemolen van het verhaal

Mijn vingertoppen gaan ervan popelen. Het enthousiasme dat ik in razend tempo voel opborrelen kan ik slechts moeizaam tot een algemeen aanvaardbaar niveau beperken. Mijn fantasie slaat op hol en nieuwsgierigheid overrompelt me.

Disclaimer

Ik houd van verhalen, niet van geroddel. Verhalen mogen waargebeurd zijn en volgens mij kan het niet anders dan dat ze onderhevig zijn aan perceptie. Maar, anekdotes kunnen maar beter eerstehands gedeeld worden. Voor het broodnodige doorvertellen hebben we tenslotte sprookjes, mythes, sages en politici.

Verhaal met een waarheid als een koe: koeien in een weide.

Ingeblikte helden

Met sterk aangewakkerde fantasievreugde raadpleegde ik toen straks het woordenboek. Ik viel bijna van mijn stoel. Daar waar ik in bloemen gehulde prinsessen draken zag temmen en ingeblikte ridders hoorde roepen om de hulp van hun heldin, trok Van Dale mij regelrecht in een gortdroge werkelijkheid.

Verhaal met anticlimax

Schadeloosstelling. Tja, dat is óók een uitleg. Een serieuze waarheid als een koe, maar ik houd liever vast aan mijn definitie van eindeloze dromelarij. Dat lijkt me een beter verhaal.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een goed verhaal, maar mis je de juiste woorden?
Ik help je graag op weg in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw verhaal verdient de juiste woorden, een heldere stem die jouw publiek bereikt én inspireert. Luverei helpt jou die stem te vinden met schrijf- en redigeerwerk. Door aandachtig te luisteren, met zorg te verwoorden en vol passie te boeien. Geef jouw verhaal de woorden die het verdient. Laat van je horen!

Contact

E-mail sara@luverei.nl
Telefoon 06 20996290

KvK 71507671
Btw-id NL002281312B61